hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Håndarbejde » Maskinstrik

Maskinstrik

February 23rd, 2008 Posted in Håndarbejde

Min nye passion! Vi blev introduceret til det på seminariet, og jeg var solgt med det samme. -Så efter at have lavet utallige prøver på seminariets maskine, er jeg nu på jagt efter min egen. -Lidt tricky at vide hvad man skal gå efter, men… forhåbentlig lykkes det. Hvis nogen kender nogen, der har en slumrende  strikkemaskine stående, hører jeg meget gerne om det!

Nå, men jeg har samlet informationer om maskinstrik, og herunder kommer en kommenteret liste:

  • “Vævestrik med variation”, af Bente Rønberg. Godtnok ikke en maskinstrikkebog, men der er de fedeste vævestrik-mønstre, og et lækkert, lækkert sjal med ying/yang-mønster.
  • “Masker på mode – Derfor strikker vi igen”, af Lone Birgitte Sønderby. Sjovt historisk portræt af strikningen mode, og mode i strikning. Mønster på en fin strikket kjole fra Helga Isager, sålel som på en retro-nederdel.
  • “Strik i farver”, af Bente Rønberg. Inspirerende bog, men det fedeste er 22 strikke-maskine øvelser, bag i bogen. Ih, man glæder sig til at få prøvet dem igennem
  • “Alt om maskinstrikning”, af Anne Helene Gjelstad. Flot bog på norsk, som har rigtig mange fif til hvordan man skrikkermodeller og mønstre på maskine.
  • “Strik på maskine og i hånden”, af Vibeke Lind. Også en flot bog, og også en flok gode fifs
  • “22 opskrifter til voksne udarbejdet specielt til maskingarn og strikkemaskine”, af E. Sommer Pedersen. Masser af modelskitser med mål og tal på alt muligt voksentøj, f.eks. et par fine nederdele.
  • “Bliv ven med din strikkemaskine”, af Solveig Als og Karen Wulff Pedersen. Special-tips til flere forskellige maskin-modeller, og derudover masser af modeller. Desværre ingen billeder.
  • “22 opskrifter fra 8 til 12 år (del 5) udarbejdet specielt til maskingarn og strikkemaskine”, af E. Sommer Pedersen. Masser af modelskitser med mål og tal på alt muligt børnetøj.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.