hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Maskinstrik » V-mønster på Passap’en

V-mønster på Passap’en

February 27th, 2009 Posted in Maskinstrik

img_0073Ved at udnytte de 2 senge på min fine, gamle Passap, kan man strikke v-mønster: Det skulle jeg seføli prøve, og resultatet er vist på billedet herover. Nederst har jeg haft åbningen i højre side, altså samme side som jeg skifter tråd-farve; det gav så en forskydning i striberne, og iøvrigt et noget åbent midterparti. Til gengæld er der ikke meget hæftning af tråde, for farveskiftet sker jo netop i midteroartiet. Men jeg gentog øvelsen, hvor jeg havde åbningen i venstre side i stedet, og det gav et helt andet resultat, hvor V’et er symmetrisk.

Jeg havde et hyr med at få slået masker op; Der er ellers beskrevet i manualen (den midterset af de 3 vist her), s. 46, hvordan man gør, men det virker ikke rigtig for mig, på min røde Passap. Så istedet for at bøvle med dén opslagning, slog jeg masker op som beskrevet “Opslagning med støtter til glatstrik”, side 44, først på den ene seng (GX på modsatte seng) og derefter på modsatte seng. Da jeg så har opslagne masker på begge senge (forbundet i den ene side), fulgte jeg skemaet for
“Halvrundstrik, åben i højre side”, beskrevet under Grundstrikkearter på side 39.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.