hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Brygning

Brygning

Æblecider

Generelt om æblecider:

Ciderfremstilling – Dansk hjemmeproduktion

Finnebycider-2011

  • 30.okt 2011:

20 l i rengjort 25l spand med gærlås.
pH=7,10…?
Brix:11,4 (omregnet til 1,046 SG)

Specific Gravity, Brix, & Plato Conversion Calculator & Table


Tilsat:
13 g gærnæring
7 g Bioferm CHAMP
Står i entreen ved stuetemperatur

  • ca en uge efter: Stillet i garagen (ca 10 grader)
  • ca 21/11: hentet ind til RT (stuen). >begynder at små-boble
  • ca 28/11: stukket om, vha slange, over til ny-rengjort ny spand. Prøvesmagt. Meget tørt/surt, men fint gæret. Lukkes igen til, boblelås på.
  • 2/12. 1 liter most taget ud, koges med 10 dl rørsukker. Efter afkøling, hældes sukkerlage i cider, lukkes til og gærlås på.

 

Mirabelle-vin

Generelt om vin på mirabeller:

Mail fra Jens Skovgaard (http://www.villaskovgaard.dk/ og www.coldhandwinery.dk) Jeg har lavet en del vin på mirabeller. De frosne mirabeller ville jeg overhælde med sukkeret opløst i kogende vand. Vandet til opløsning af sukkeret skal være ret varmt for at du kan opløse sukkeret. Det har ingen betydning for mirabellernes aroma. Hvis du tøer mirabellerne op inden – kan du stampe dem i en balje – udover det er sjovt – er det faktisk det mest effektive. Stenene må ikke ødelægges. Når gæringen går igang  vil der dannes både bundfald og et flydende lag mirabeller. Når de har gæret med i ca. 1 uge kan du nænsomt presse mirabellelaget i et klæde el. lign. Der er ikke meget saft i – og det bedste er allerede trukket ud i vinen. Sten og andet bundfald skal også væk. Så – du har ikke brug for kværn eller presse til stenfrugter. (Jeg har lavet vin på ca. 2 tons blommer og mirabeller i år…. og presser IKKE…)


Vin af røde mirabeller – November2011

19.11.2011

10 kg frosne røde mirabeller (fra vores have), 3 dl sukker, 2 l vand

Hældt direkte fra fryser i spand. Overhændt med kogende vand med sukker. Efter et par timer ved stuetemperatur, “stampet” gennem en stor plastpose. Stod herefter 1 døgn tid udendør (10 grader).

Resten af CHAMP gæret sat til forgæring i skoldet glas-kande, sammen med nogle dl af hhv gul og rød mirabelle-mos. Stod natten over ved stuetemperatur.

21.11.2011:

Herefter blev halvdelen hældt over hhv det gule og det røde mirabellemos. Placeret ved RT.

 

 

Vin af gule mirabeller – November2011

8 kg frosne gule mirabeller (fra træet lige udenfor vor have), 2 dl sukker, 1 l vand

19.11.2011: Samme som for de røde mirabeller

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.