hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Maskinstrik » Trevira

Trevira

March 9th, 2009 Posted in Maskinstrik

polyesterJeg har været på virksomhedsbesøg ved Trevira i Silkeborg, og det var bare rigtig spændende. Trevira er en tekstil-fiber forarbejdsningsvirksomhed, der teksturerer og farver polyester-fibrer. Anvendelsen er bil-interiør, bolig-tekstiler, sportsbeklædning og mange andre ting. Som hobby-håndarbejder, der plejer at sværge blindt til naturfibrer, er det meget inspirerende og “øjen-åbnende” at stifte bekendtskab med den store verden af polyester-anvendelsesområder! Og så læner det sig elegant op af det kursus i “organiske polymerer”, som jeg følger på Kemisk Institut.

Selve grundfibrene laves på produktionsfasciliteterne i Sydtyskland, vha smeltespinding. -I silkeborg går de så igang med at udvikle de ønskede fiber/garn-egenskaber, inden produktionen sættes igang.

Jeg fik nogle garn-prøver med, dels noget chenille-garn (sort), dels noget inflammable flysædestof (råhvidt). -Det skal selvfølgelig testes i strikkemaskinen, så snart jeg får mit aktuelle kile-skørt gjort færdigt;-) Spændende!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.