hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Håndarbejde » Oldemors-tern

Oldemors-tern

August 18th, 2010 Posted in Håndarbejde

Nu skulle det altså virkelig til at være, at jeg fik lært at hækle oldemorstern. Så jeg har været på nettet, og fundet en engelsk billed-opskrift på firkanter her. Sproget er jo engelsk, men jeg fandt en oversættelse af hækle-termerne ved Drops (se her). Og endelig har jeg benyttet mig af Drops hækleskole (se her), for at kunne finde ud af hvordan de forskellige hæklemasker laves (ja, jeg er nybegynder:-)).

Og her er den så, mit livs første oldemors-firkant 🙂

Garnet er et stort parti, måske uld, som jeg har købt på genbrug. Hæklenål: nr 3 (næste gang prøver jeg med 3,5)

Læring:

– “Stm i ring” betyder faktisk “i ringen”, ikke i maskerne, der udgør ringen;-).

– “Kædemaske i 3 luftmasker” betyder “i den 3. luftmaske”… Det bli’r ihvertfald pænest.

– Man kan med fordel tage den løse ende fra ringen med i den første runde stangmasker. -Så slippere man for at hæfte dén ende…

One Response to “Oldemors-tern”

  1. […] har nu (i forhold til mit tidligere indlæg) skiftet til hæklenål størrelse 3,5. Målet er, så sigt, at bruge en række oldemors-tern […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.