hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Håndarbejde » Skulpturelt design

Skulpturelt design

February 26th, 2008 Posted in Håndarbejde

Der eksperimenteres igen på seminariet, nu er vi igang med at udforske skultpturelt design. Første produkt er et stykke maskinstrik i hørgarn, der er blevet formet over en skål og stivet i husblas. Se, hvor fint det blir når man sætter fyrfadslys i:-) lyseholdere_comp.jpg

3 Responses to “Skulpturelt design”

 1. knoesen says:

  Skulpturerne er utrolig flotte! Hvordan laver du husblasblandingen?

 2. birgit says:

  Tak for roserne! Man udbløder husblassen i koldt vand, som vanligt, og smelter den i vandbad, med den mængde vand, der følger med. Når det er smeltet, spæder man op med ca. samme mængde vand, altså 50:50. I denne blanding dypper man så sit stykke stof, og lægger det ud over sin form. Man skal huska at lade det tørre HELT op (mange dage) før man tager skålene af formen, ellers modstår husbalssen ikke trækket i stoffet, og skålene kan trække sig skæve. Uldgarn og hør er velegnede til husblasbehandlingen, bomuld egner sig mindre godt. Samme procedure, anvendt på meget stormasket stof, giver et rigtig flot “kunsterisk” skulpturelt udtryk. -Måske et projekt, hvor man kan udnytte elevernes første grovstrikkede strikkeprøve til et flot resultat, hvis eleverne allerede kender til husblas fra at have lavet fromage i husgerning…?
  Fortæl endelig, hvis nogen begi’r sig ud i at eksperimentere:-)

 3. birgit says:

  Vigtigt: Man skal lige HUSKE at pakke ens form ind i husholdningsfilm, INDEN man lægger det husblas-stoffet hen over, ellers kan man ikke få det af formen efterfølgende. Er skaden sket, eller kan man bare ikke lide resultatet, kan man gen-opbløde husblas-stoffet i vand og gentage processen over en anden film-indpakket form.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.