hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Baby-udstyr » Knyttede suttesnore – 2

Knyttede suttesnore – 2

December 6th, 2009 Posted in Baby-udstyr, Håndarbejde

Jeg har kastet mig seriøst over knytteriet igen, som jeg nævnte i et tidligere indlæg. Det startede i mine unge dage, på efter- og højskole, hvor produktet var armbånd. Nu, som nybagt mor, kan teknikken bruges til suttesnore.

Knytteteknikken er den der bruges til “venskabsbånd” (vejledning på engelsk her, her og her). De mest simple af disse har klassiske diagonale striber. Jeg har udviklet teknikken lidt, så jeg kan lave de mønstre, der ses på billedet herover. Det sker vha almindelige knuder og vha det, som jeg kalder “vendeknuder”. Jeg barsler med en instruktion i hvordan man knytter disse forskellige knuder, sådan at man kan følge mønsterdiagrammer.

Mønster-diagrammerne for de 5 armbånd kan hentes her (klik på link):

  1. Ensvendte hjerter med mellemmønster – pige
  2. Ensvendte hjerter – pige
  3. Mønster uden hjerter – dreng
  4. Ensvendte hjerter – dreng
  5. Modsatvendte hjerter – dreng

Seleclips’ene er enten fra gamle seler, eller jeg køber dem ved Jysk Sengetøjslager, som “lagenstrammere”. 4 sådanne “lagenstrammere” koster 49, altså ca 6 kr pr stk (OBS: jeg ved dog ikke hvor “sund” lakeringen er for baby, eller hvad nikkel-indholdet er). Denne måde er den absolut billigste måde, jeg har fundet, at købe seleclips på.

Garnet er bare almindeligt bomuldsstrømpegarn fra de større supermarkeder som Bilka eller Føtex. Det betyder at snorene kan vaskes i vaskemaskine sammen med almindelig kulørt tøj, ved 40 eller 60 grader. Meget praktisk, i en husholdning med sutte-børn;-)

Helt ærlig: Jeg er SÅ glad for hjerte-mønstrene:-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.