hurlumhey

Birgit'ens blok
Home » Fagligt mm » Fra fiber til tråd med spinderok og håndten

Fra fiber til tråd med spinderok og håndten

December 3rd, 2015 Posted in Fagligt mm, Håndarbejde

fra fiber til tråd_komp

Så sker det endelig; jeg kommer til at afprøve de gode gamle teknikker til at bearbejde fiber til tråd:-) Jeg har tilmeldt mig kurset “Fra fiber til tråd med spinderok og håndten” der forløber 16-17/4 ved Hørvævemuseet i Krengerup, på fyn. Og jeg glæder mig som et lille barn:-) Kursusbeskrivelse kan ses nederst.

I forvejen er jeg jo ganske begejstret for bastfibre til tekstil, især hamp. På min nørdede søsterblog “godtgarn.dk” har jeg skrevet et indlæg om det projekt ved Agrotech, med enzymatisk forarbejdning af hampefibre, som jeg aktuelt er tilknyttet.

 • I dette indlæg har jeg skrevet om tekstil grossisten pickering natural, hvorfra jeg har 10 yards fantastisk twill-vævet hampetekstil (53%hamp/43%bomuld/4%spandex)
 • I dette indlæg har jeg skrevet om industriel hamp.
 • Og i dette indlæg har jeg skrevet om forhandlere af hamp tekstiler.

 

Kursusbeskrivelse; “Fra fiber til tråd med spinderok og håndten”

Med håndten og spinderok er der uanede muligheder for at fremstille tråd. På dette kursus får du erfaringer med at spinde de nok tre ældste fibre vi har brugt på vores breddegrader: Vi skal arbejde med uld fra Spelsaufår, med hør og med brændenælder. Vi spinder udelukkende mindre mængder af de tre fibertyper.

Kurset henvender sig både til nybegyndere og øvede.

Kursusindhold:

 • Arbejdet med uld:
  Sortering af uld i dækhår og bunduld
 • Kæmning og spinding af dækhår
 • Kartning og spinding af underulden
 • Arbejdet med Hør:
  Bryde, skætte og hegle hør
 • Arbejdet med brændenælder:
  Eksperimentere med at udvinde fibre fra brændenælder.
  Karte og spinde disse fibre.

Medbring: Logbog, blyant, kamera og forklæde. Har du din egen spinderok, karter eller håndten så tag gerne det med.

Underviser: Anne Marie Nielsen, tekstil lærer og cand. pæd. i materiel kultur. Anne Marie Nielsen har arbejdet en årrække som formidler i Den Fynske Landsby og har desuden gennem en årrække holdt kurser og workshops på blandt andet Nordatlantens Brygge i København, Kulturmaskinen i Odense, Norsk Center for Folkekunst og Fanø Strikkefestival.

Der må beregnes mindre udgift til materialer og kompendium

Kursusafgift: 550 kr som indbetales inden kurset til : reg.nr. 6851 konto 1042092 – angiv venligst kurset Spinding.

Tilmelding: til Anne Marie Nielsen, e-mail: annemarie0404@hotmail.com

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.